פרגולות אלומיניום – המשימה הראשונה היא האם לבחור פרגולה מאלומיניום, עץ, ברזל או גינה חיה וטבעית?
פרגולות אלומיניום ושאר הסוגים הן תוספת נפלאה לכל בית, ומספקות לא רק נראות ואסתטיות אלא גם יתרונות פונקציונליים. בין שלל האפשרויות הזמינות, פרגולות אלומיניום בולטות מהרבה סיבות. עם זאת, כדי להבטיח שתקבלו החלטה מושכלת, מאמר זה יספק השוואה מפורטת בין פרגולות אלומיניום, עץ, ברזל או פרגולה חיה. אנו מקווים שניתוח זה ינחה הן את בעלי הבתים המעדיפים גישת עשה זאת בעצמך והן את אלו הבוחרים בשירותי התקנה מקצועיים.
הדילמה: בחירה בין אלומיניום, עץ, ברזל או פרגולה טבעית
כאשר מתכננים לשפר את המרחב החיצוני שלכם, הבחירה בין פרגולות אלומיניום, פרגולות עץ, פרגולות ברזל או פרגולה לגינה חיה היא לרוב המשימה הראשונה. כל בחירה מציעה יתרונות ייחודיים ומשיכה אסתטית.
עניינים חומריים: יתרונות וחסרונות
פרגולות אלומיניום הן עמידות מאוד ודורשות תחזוקה מועטה. המחיר שלהם אולי נראה גבוה יותר בהתחלה, אבל אורך החיים שהם מציעים הופך אותם לבחירה חסכונית. פרגולות עץ מספקות מראה מסורתי וטבעי אך הן זקוקות לתחזוקה שוטפת והן רגישות לריקבון. פרגולות ברזל הן חזקות ויפות, אך הן נוטות להחליד. פרגולות טבעיות, על אף שהן יפות להפליא, דורשות טיפול ותשומת לב קבועים.
לבחון גרסאות מיוחדות: אלומיניום דמוי עץ ופרגולות חשמליות
למי שאוהב את המשיכה של העץ אבל את הנוחות של האלומיניום, פרגולות אלומיניום דמויות עץ הן אופציה מצוינת. כמו כן, תוכלו לשקול פרגולות חשמליות עבור מערכת הצללה אוטומטית.
חוק הפרגולות: תובנה מהירה לאלו שרוצים להתקין פרגולות אלומיניום
חשוב להקפיד על חוק הפרגולות בעת תכנון ההתקנה, בין אם מדובר בפרגולה למרפסת ובין אם מדובר בחלל חיצוני רחב יותר. התייעצות עם אנשי מקצוע יכולה להבטיח ציות להוראות החוק בישראל.
חוק הפרגולות בישראל עבר שינויים משמעותיים במהלך השנים, והפכו את תהליך בניית הפרגולה לפחות מסובך ממה שהיה בעבר. לפני שנת 2014, כל פרגולה הייתה נחשבת כתוספת לבית, הטעונה היתר בנייה. עם זאת, תיקון לחוק היתרי בניה משנת 2021 קבע כי פרגולה המכונה "צל" בחוק, אינה מצריכה עוד היתר בניה אלא רק אישור יציבות של קונסטרוקטור, כלומר מהנדס אזרחי.
כדי לזכות בפטור מהיתר בנייה לפי חוק הפרגולות, הפרגולה צריכה להיות קטנה מ 50 מטר רבוע או לא יותר מרבע משטח החצר הפנוי. לדוגמא, אם החצר היא בשטח של 100 מטר רבוע ואין בה שטח בנוי, הפרגולה תהיה פטורה מהיתר בניה עד גודל של 50 מ"ר. אין לאטום לחלוטין את חומר הכיסוי של הפרגולה (כמו פאנל סנדוויץ', המאפשר לקרן שמש לחדור לפרגולה). במידה וישנם חלקים אטומים בחיפוי, עליהם להיות מרווחים שווים ביניהם, כאשר הרווחים הם לפחות 40% ממשטח הכיסוי. יש לבנות את הפרגולה גם ללא קירות ומחומרים קלים כמו עץ או אלומיניום.
מרבית הפרגולות הביתיות הם כן עומדות במלואן בתנאים אלו של החוק ואינן מצריכות היתר בנייה. עם זאת, אישור דרוש של יציבות לפרגולה, אותו ניתן לקבל באמצעות פנייה לקונסטרוקטור. במידה והפרגולה לא תאושר, הקונסטרוקטור ימסור דוח עם הנחיות ותכנית הנדסית לתיקון הפרגולה. לאחר התיקונים יחזור הקונסטרוקטור לבדוק שהכל תוקן לפי הוראותיו ושהפרגולה בטוחה לשימוש ולאחר מכן ייתן את האישור המיוחל. עלות קבלת אישור לפרגולה מקונסטרוקטור עומדת על 1,000-1,500 ₪ לא כולל מע"מ. במידה ולא תאושר פרגולה, מחיר תכנית הנדסית לתיקון הפרגולה ובדיקת החזרה לאחר התיקונים יוסיפו למחיר בין 1,000-2,000 ₪ בהתאם להיקף העבודה ומצב הפרגולה.
החלטה על המחיר: פרגולות אלומיניום לעומת פרגולות עץ
מחיר פרגולת אלומיניום עשוי להיראות גבוה מזה של פרגולת עץ, אך בהתחשב בתחזוקה הנמוכה ובעמידות הגבוהה, זה שווה את ההשקעה.
עלות פרגולות אלומיניום בישראל משתנה משמעותית בהתאם למספר גורמים, לרבות סוג הפרגולה, החיפוי הנבחר, הצבע והמרקם של האלומיניום וכל מאפיינים נוספים. המורכבות של עבודת ההתקנה גם משחקת תפקיד משמעותי בעלות הכוללת. לדוגמה, אם ההתקנה היא בגובה, אם יש גישה ישירה, או אם היא כרוכה בעיצוב פשוט או מותאם אישית, גורמים אלו יכולים להשפיע באופן משמעותי על המחיר שנקבע על ידי קבלן האלומיניום.
שני הסוגים העיקריים של פרגולות אלומיניום הם פרגולת אלומיניום תלויה (המכונה גם פרגולה צפה) והפרגולה העומדת. הפרגולה העומדת, שהיא הפרגולה הקלאסית הנתמכת ברגליים, עולה בממוצע בין 700-1,000 ש"ח למ"ר (לא כולל מע"מ). הפרגולה התלויה, הנתמכת על ידי מותחנים מיוחדים המוצמדים לקיר החיצוני של הבית ואין לה רגליים, יקרה מעט יותר בשל המותחנים הייחודיים ותהליך ההתקנה המורכב יותר. לדוגמה, אם פרגולה עומדת של 15 מ"ר עולה 800 ש"ח למ"ר (בסך הכל 12,000 ש"ח), פרגולה תלויה תעלה 13,500 ש"ח (לא כולל מע"מ).
גם סוג החיפוי לפרגולה משפיע על המחיר. פרגולות אלומיניום סטנדרטיות עם דרכי הצללה עולות בסביבות 700-1,000 ₪ למ"ר (לא כולל מע"מ). הוספת כיסוי פלסטיק (סנטף) להגנה מפני גשם ושמש יכולה לייקר את המחיר ב-50-100 ש"ח למ"ר. סוג מתקדם יותר של סנטאף, BH Santaf, המפחית רעש בזמן גשם, יכול לייקר את המחיר ב-100-200 ₪ למ"ר.
פרגולות חשמליות, המאפשרות שליטה על חיפוי הפרגולה באמצעות שלט או מתג חשמלי ומגיעות עם מערכת ניקוז מובנית, הן יקרות יותר. המחיר לפרגולה חשמלית מתכווננת, המזכירה תריס הניתן לפתיחה וסגירה בהתאמה חשמלית, נע בין 1,400-1,800 ש"ח למ"ר (לא כולל מע"מ). המחיר לפרגולה חשמלית נשלפת, בעלת בד מתוח הניתן למשיכה לצד אחד לפתיחה מלאה של הפרגולה לשמיים, מתחיל מ-700 ש"ח למ"ר ויכול להגיע עד 1,200 ש"ח, תלוי בעיצוב ובעובי של הפאנל.
סוג הפרגולה | מחיר למ"ר (לא כולל מע"מ) |
---|---|
פרגולת אלומיניום עומדת | 700-1,000 ₪ |
פרגולת אלומיניום תלויה | 800-1,100 ₪ |
פרגולת אלומיניום עם סרגלי הצללה | 700-1,000 ₪ |
פרגולת אלומיניום בתוספת סנטף | 750-1,100 ₪ |
פרגולת אלומיניום בתוספת סנטף BH | 800-1,200 ₪ |
פרגולת אלומיניום מפאנל מבודד | 700-1,200 ₪ |
פרגולה חשמלית מתכווננת | 1,400-1,800 ₪ |
פרגולה חשמלית נאספת | 700-1,200 ₪ |
הערה: זוהי הערכה בלבד והעלות משתנה בהתאם לגורמים נוספים כגון מרחק, הובלה, נוחות הגישה למקום, זמנים ועוד
מהי פרגולת אלומיניום תלויה?
פרגולת אלומיניום תלויה, המכונה גם פרגולת אלומיניום צפה, היא פריבילגיה ייחודית של פרגולות אלומיניום (ז"א שכמעט ולא ניתן לעשות אותה בסוגים השונים של הפרגולות). אז כמובן שפרגולה צפה תלויה עשויה מאלומיניום קל משקל, המאפשר תליית הפרגולה ישירות מהקיר, מה שיכול להוסיף יופי וגם לבטל את הצורך ברגליים תומכות אשר מסתירות לרוב את הנוף.
כך נוצר פתרון מצוין למקומות בהם אין מקום, אפשרות או רצון לבנות פרגולה עומדת, מה שמאפשר ליהנות מהפרגולה בכל מצב. פרגולת האלומיניום התלויה נראית בדיוק כמו פרגולת אלומיניום עומדת רגילה, אלא שבמקום להישען על הקרקע היא נתלית על הקיר החיצוני של הבית באמצעות מותחנים מיוחדים. זווית ושיטת התלייה נעשים על פי תקן שנקבע על ידי קונסטרוקטור, כך שהפרגולה יציבה ובטיחותית.
בפרגולת אלומיניום תלויה, כמו בפרגולה רגילה, ניתן להתקין את כל סוגי החיפויים – כמו פנלים סנדוויץ', פנלים מבודדים וסוגים שונים של פרגולות חשמליות. מחיר פרגולת אלומיניום תלויה (לפני מע"מ) הוא 700-1,000 ש"ח למ"ר כמו פרגולה רגילה. אבל יש מתקינים שמוסיפים למחיר של פרגולה רגילה עוד 100 ש"ח למ"ר. המחיר תלוי כמובן בסוג החיפוי שתבחרו לפרגולה, ויש יקרים יותר ופחות.
מהי פרגולת אלומיניום עומדת?
פרגולת אלומיניום עומדת היא סוג קלאסי של פרגולה הנשענת על רגליים תומכות, המחזיקות את גג הפרגולה ומייצבות אותו. מספר הרגליים משתנה בהתאם לגודל וצורת הפרגולה. מחיר פרגולת האלומיניום עהומדת עם חיפוי בר הצללה סטנדרטי (לפני מע"מ) נע בממוצע בין 700-1,000 ש"ח למ"ר.
פרגולת האלומיניום העומדת עשויה מחומר קל משקל ועמיד במיוחד – אלומיניום. לכן סוגי הפרגולות מאלומיניום המוצעות בשוק הם מגוונים ביותר, לרבות פרגולות בעלות סורגים להצללה, חשמליות, שקופות, פרגולות המצוידות בחיפוי פנל סנדוויץ' וגם פרגולת הפנל המבודדת. כל הפרגולות הללו מגיעות בשני דגמים אופציונאליים: פרגולה תלויה או עומדת עם רגליים תומכות, הפרגולה התלויה תלויה על הקיר החיצוני של הבית בעזרת מותחנים ייחודים, ללא "רגליים על הקרקע" כפי שציינו קודם לכן.
מחיר פרגולת אלומיניום תלוי במספר דברים: סוג הקירוי לפרגולה, סוג החיפוי הנבחר, צבע האלומיניום ומרקם הציפוי (האם יהיה בדמוי עץ?). גם תוספות לפרגולה (כמו נקודות מרזב או חשמל) כמובן עלולות לייקר את העלות וכמובן את המורכבות של העבודה – אם יש גישה ישירה למקום או אם היא בגובה, אם נדרש עיצוב בהתאמה אישית או היא בעיצוב פשוט. כל אלו הם מהווה מרכיב משמעותי בהצעה שתתקבל לכם מקבלן הביצוע שיבצע לכם את העבודה.
כמו כן יש השפעה גם לגודל הפרגולה על המחיר הסופי שיתקבל. כמו כל דבר, ככל שהפרגולה תהיה גדולה יותר, כך העבודה הנדרשת תהיה בעלות גבוה יותר כי ידרשו יותר שעות עבודה וחומרים. עם זאת, חשוב לדעת שככל שהפרגולה תגדל תהיה הנחה לפי כמות המטרים במצטברים , כלומר ככל שכמות המ"ר יהיה גדול כך מחיר למ"ר יהיה נמוך יותר.
לסיכום, פרגולת אלומיניום עומדת היא עיצוב פרגולה מסורתי המסתמך על רגליים תומכות ליציבות. מספר הרגליים יכול להשתנות בהתאם לגודל הפרגולה וצורתה. פרגולות אלו עשויות מאלומיניום קל משקל ועמיד במיוחד, מגיעות במגוון סוגים, לרבות פרגולות חשמליות, פרגולות עם סורגים להצללה וכאלה המצוידות בחיפוי פאנל סנדוויץ'. עלות פרגולה עומדת עם כיסוי הצללה סטנדרטי נעה בממוצע בין 700-1,000 ש"ח למ"ר לפני מע"מ. המחיר הסופי תלוי במספר גורמים, לרבות סוג הפרגולה, הכיסוי הנבחר, צבע האלומיניום, מרקם הציפוי וכל מאפיינים נוספים כמו נקודות חשמל או מרזבים. גם מורכבות עבודת ההתקנה משפיעה משמעותית על המחיר. ככל שגודל הפרגולה גדל, המחיר למ"ר יורד, ומציע 'הנחה מצטברת'.