פרגולה תלויה היא תוספת פנטסטית לכל חלל מגורים חיצוני, המציעה גם יתרונות פונקציונליים וגם קסם יפה ונכון ופרקטי כמעט לכל שטח שרוצים להצליל. אם אתם בעלי בית הממוקם בכל מקום ממרכז הארץ ועד הצפון והדרום – בין אם זה ירושלים, תל אביב, ראשון לציון, כרמיאל או חיפה – מאמר זה ידריך אתכם בכל מה שאתה צריך לדעת על פרגולה צפה או פרגולה עומדת. זה כולל גורמים חשובים כמו עלויות של החומרים, מחירים ושיטות התקנת פרגולה תלויה.
מה זו פרגול תלויה. צפה?
מהי פרגולה תלויה או פרגולה צפה? בניגוד לפרגולות עומדות מסורתיות הנשענות על עמודי תמיכה, פרגולות תלויות או צפות מוצמדות לצד המבנה, כמו למשל במרפסת. עיצוב ייחודי זה נותן להם מראה הייטק, קידמה עם שימוש בטכנולוגיה בת זמננו.
פרגולה תלויה, המכונה גם פרגולת אלומיניום צפה, היא סוג ייחודי של פרגולה המהווה חלק ממשפחת פרגולות האלומיניום. הפרגולה לרוב תהיה עשויה מאלומיניום קל משקל המאפשר תליית הפרגולה ישירות מהקיר. זה לא רק מוסיף יופי אלא גם מבטל את הצורך ברגליים תומכות. זה הופך הפרגולה הזו לשימוש נכון ולפתרון מצוין למקומות בהם אין מקום, אפשרות או רצון לבנות פרגולה עומדת, מה שמאפשר ליהנות מהפרגולה בכל מצב.
גג הפרגולה התלויה נראה כפי שנראית פרגולת אלומיניום עומדת בסיסית, אך במקום לנוח על הקרקע יציבה הוא נתלה על הקיר החיצוני של הבית באמצעות מותחנים ייחודיים. זווית ושיטת התלייה נקבעות על ידי תקן שנקבע על ידי קונסטרוקטור לצורך אבטחה שהפרגולה יציבה ובטוחה.
בפרגולת אלומיניום רגילה בדיוק כמו בפרגולה תלויה, ישנה אפשרות להתקין את כל הסוגים של החיפויים – כמו פנלים סנדוויץ', סנטף, פנלים מבודדים וסוגים נוספים של פרגולות עם יכולות חשמליות.
עם זאת, ישנן כמה מגבלות שכדאי לקחת בחשבון לפני שמתכננים פרגולה תלויה. עומק הפרגולה התלויה יכול להגיע עד 2.5 מטרים. גג גדול יותר יקשה על המותחנים לתמוך בפרגולה ויהווה סכנה בטיחותית. המותחנים של פרגולת האלומיניום התלויה זקוקים לאחיזה חזקה ויציבה, ולכן ניתנים להתקנה רק על פס הבטון או קיר בטון.
מחיר פרגולה תלויה מאלומיניום הוא 750-1,100 ₪ למטר מרובע בתוספת מע"מ, כמו פרגולה רגילה.
קחו בחשבון תוספת למחיר של פרגולה רגילה כ 100 ₪ למ"ר. המחיר תלוי כמובן בסוג החיפוי שתבחרו לקחת.
סוגי פרגולות תלויות
ישנם מספר סוגים של פרגולות תלויות, שלכל אחת מהן המאפיינים הייחודיים לה:
- פרגולה תלויה קטנה ומרובעת: פרגולה מסוג זה מחוברת לקיר או לעמוד באמצעות חיבור חזק. זה אידיאלי עבור חללים קטנים שבהם התקנת עמודים אינה ריאלית בגלל חוסר מקום או סיבות אחרות.
- פרגולה תלויה קשתית: פרגולה זו מגיעה בעיצובים שונים. עיצוב הקשת מוסיף נראות ומראה אסתטי למבנה (ולכן בדרך כלל ייעשה שימוש בחזית הבית ובכניסה), מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אלה שרוצים להוסיף מגע של אלגנטיות לחלל החיצוני שלהם.
הפרגולות התלויות מהוות פתרון מצוין לחצרות קטנות או למרפסות בהן לא ניתן להתקין עמודים מפאת חוסר מקום. הם מספקים פתרונות הצללה מצוינים וניתן לעצב אותם כך שיתאימו לאסתטיקה של הבית. הם גם שימושיים לכיסוי מקומות חניה מבלי להגביל את שטח החניה, זה מצרך שאינו נדיר במידה ואתם גרים בתל אביב. התקנת פרגולות תלויות היא שלב מכריע ודורש מקצועיות ומצריך איש מקצוע שיודע להצמיד את הפרגולה בצורה מאובטחת לקיר כך שלא תיפול. למרות היתרונות הרבים של פרגולות תלויות, לרוב הן זולות יותר מפרגולות רגילות מכיוון שעלות העמודים נחסכת. עם זאת, ההתקנה עשויה להיות יקרה יותר בשל מורכבותה.
שימו לב, המחירים של פרגולות אלו יכולים להשתנות מאוד, בין 250 ל-1,750 ₪ למטר מרובע לפרגולה רגילה. עבור פרגולה תלויה הייתם משלמים על שטח הפרגולה ללא עלות נוספת עבור העמודים.
בחירת החומר המתאים
כשמדובר בשיפור מרחב המחיה החיצוני שלכם, פרגולה תלויה יכולה להיות תוספת מושלמת. בין אם אתם מחפשים מקום נעים ליהנות מהקפה של הבוקר או אזור מוצל למנוחה אחר הצהריים, פרגולה יכולה לספק את הפתרון האידיאלי. אבל איך תבחרו את החומר המתאים לפרגולה שלכם? במאמר זה נדריך אתכם בתהליך, נדון בחומרים שונים כגון פרגולות אלומיניום, עץ ומתכת, היתרונות והחסרונות שלהם. כמו כן, ניגע ביתרונות הייחודיים של פרגולה צפה על פני פרגולה על עמודים.
אלו סוגי החומרים שיש לפרגולה צפה
- אלומיניום: פרגולות אלומיניום הן בחירה פופולרית בשל העמידות שלהן, עמידותן בפני מזג אוויר ודרישות תחזוקה מינימליות. ניתן לעצב אותם כדי לחקות את מראה העץ או לצבוע אותם בגוון מתכתי למראה מודרני, ז"א ניתן ליהנות מהיתרונות של העמידות ועם זאת ליהנות מהיתרונות של המודולריות העיצובית.
- עץ: פרגולות עץ לעומת זאת, מציעות מראית קלאסית ונצחית, יש שיאמרו אפילו חמימות. פרגולות עץ משתלבות בצורה חלקה עם הסביבה הטבעית אך דורשים תחזוקה שוטפת כדי למנוע ריקבון ונזקים של חרקים.
- מתכת: פרגולות ממתכת ידועות בחוזקן ובאורך החיים שלהן. הם יכולים לעמוד בתנאי מזג אוויר קשים, אבל הם עשויים להיות מועדים לחלודה אם לא מטופלים כראוי.
יתרונות וחסרונות של פרגולה צפה
פרגולה צפה, המכונה גם פרגולה תלויה, מציעה מספר יתרונות על פני פרגולה מסורתית על עמודים. ראשית, זה חוסך מקום, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור חצרות קטנות או מרפסות. שנית, פרגולה צפה תספק משיכה ויזואלית ייחודית, ותוסיף נופך של אלגנטיות לחלל החיצוני שלכם. לבסוף, למרות היתרונות הרבים, פרגולה צפה לרוב זולה יותר מפרגולה רגילה מכיוון שעלות העמודים נחסכת ועם זאת דורשת עבודה מורכבות יותר בהתקנה.
חסרונות:
- עשויה לדרוש מתקין מקצועי
- עומקה של פרגולה צפה יכול להגיע עד 3 מטרים, וגג גדול יותר יהווה מפגע בטיחותי.
שיקולי עלות
מחירים לפרגולות יכולים להשתנות מאוד, בהתאם לחומר, גודל ומורכבות העיצוב. לפרגולה רגילה המחירים נעים בין 400 ל-1500 ₪ למטר. עבור פרגולה תלויה הייתם משלמים על שטח הפרגולה ללא עלות נוספת עבור העמודים. עם זאת, ההתקנה עשויה להיות יקרה יותר בשל מורכבותה.
סוג הפרגולה | מחיר למטר רבוע |
---|---|
פרגולה תלויה מאלומיניום | 700 – 1,000 ₪ |
פרגולה תלויה מעץ | 1,200 – 1,500 ₪ |
פרגולה תלויה ממתכת | 1,000 – 1,300 ₪ |
פרגולה תלויה חשמלית | 1,500 – 2,000 ₪ |
המחירים עלולים להשתנות מספק לספק, מגישה לאתר, מהמרחק ועוד, על מנת לתת לכם הצעת מחיר מדויקת יותר נשמח לשוחח, מלאו פרטים.
האם אתם צריכים להמציא אישור לבניית פרגולה?
האם פרגולה דורשת היתר תלוי בתקנות המקומיות. תמיד כדאי לבדוק עם המועצה המקומית או עם מתקין מקצועי לפני שמתחילים בפרויקט.
במקומות רבים לרוב לא צריך היתר לבניית פרגולה מכיוון שהם לא נחשבים למבני חוץ שלמים. אם לעיר או למדינה שלכם יש דרישות לפרגולות, ייתכן שתזדקקו להיתר תכנון והיתר בנייה. עם זאת, ישנם שיקולים נוספים שכדאי לזכור בעת בניית פרגולה, כגון הקפדה על קודים או הגבלות מקומיות, והעיצוב והמיקום הספציפיים של הפרגולה.
נכתבה רפורמה שנושא זה אשר מהווה תיקון לחוק הבניה והתכנון, והיא מספקת משמעותית הקלות למי שרוצה לבנות פרגולה בחצר. התיקון נועד לפשט את הליך קבלת היתר לבנייה למבנים פרטיים, ולעיתים אף מציע פטור מוחלט מהיתר. פרגולה בהגדרה היא מבנה בלי קירות מחומרים קלים, שהגג שלו הוא משטח הצללה. המרווחים בין החלקים המוצקים על משטח ההצללה צריכים להיות מפוזרים באופן שווה ולהוות לפחות כ 40% משטח של הגג (לא יותר מ-60% מהחלקים המוצקים).
הרפורמה המעודכנת מעניקה פטור לבניית פרגולה במקרים הבאים:
- השטח המקורה הינו מתחת לפרגולה הוא לא יעלה על ה 50 מ"ר או 1/4 משטח הגג/הקרקע הזמין לבנייה.
- יש לבנות את הפרגולה בקווי הבנייה המותרים. קווי בניין בהגדרה הם המרחק המינימלי הנדרש בין המבנה לגבולות של המגרש (אתם ניתן לקבל בוועדה המקומית לתכנון ובנייה).
- החריגה מקווי הבניין עד 40% תחייב היתר של הבנייה. בכל מקרה אחר, בניית הפרגולה אינה מותרת ולא תשמע ל 2 פנים, אסורה בהחלט.
- במקרא כזה עליכם לפנות למנהל התכנון (אגף האוצר) תוך 45 יום ממועד העבודה שבוצעה בצירוף אישור מהנדס קונסטרוקציה. ניתן לעשות זאת באמצעות טופס המדווח על ביצוע עבודות הפטורות מהיתר.
- במקרים בהם אינכם עומדים בתנאים הנזכרים, יש לפעול על פי ההנחיות של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בכדי לקבל את ההיתר להקמת הפרגולה המיועדת. נציין כי בניית פרגולה עם הסכך (גם עשויה מחומרים קלים) מצריכה התייחסות של תקנות הבנייה האחרות ודורשת פנייה בנפרד לרשות המקומית שלכם.
מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע על מנת שתוכלו לוודא שאתם פועלים בהתאם לתיקון בחוק התכנון והבנייה. כמו כן, חשוב לבדוק את התקנות והחוקים החלים בכל רשות מקומית כדי למנוע קנסות כספיים מיותרים.
הערה: אנא בדקו מידע זה אם הוא עדיין עומד בחוק, האחריות לבדיקה היא שלכם ו/או של המתקין שלכם.